Ons team

Advocaten Gent Noord is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat niettemin kan rekenen op een jarenlange ervaring.

Het kantoor is ontstaan in 1993 vanuit de samenwerking tussen Tony Van Parys en wijlen Ludwig Claeys. Tony Van Parys was onder meer lid van de commissie justitie van Kamer en Senaat, Minister van Justitie en voorzitter van de Hoge Raad van Justitie. Hij is nu ere-advocaat.

Nadien kwam er een samenwerking tussen Inge Martens en Joyce Van Eeckaute (advocatenkantoor Martens & Van Eeckaute). Op vandaag telt het kantoor drie advocates en een administratief medewerkster.

Inge Martens

ADVOCATE

Inge Martens behaalde in 1995 aan de universiteit Gent met onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten. Zij ging in datzelfde jaar aan de slag als advocaat-stagiaire van Tony Van Parys. Zij werd opgenomen op het tableau van de advocaten van de Balie Gent in 1998.

Zij is reeds sedert 1995 werkzaam als advocaat. Zij was lange tijd lid van de Raad van Bestuur van ’t Zitemzo (vroeger Kinderrechtswinkel), werkte mee aan de werkgroep rechtspraak van het Tijdschrift voor Jeugdrecht en Kinderrechten (TJK) en de Kinderrechtengids (KIDS), werkte ook mee aan de Publicatie “De Juridische Positie van de minderjarige in de praktijk” en volgde de opleiding bemiddelaar in familiezaken.

Zij legt zich hoofdzakelijk, doch niet uitsluitend toe op personen-en familierecht, verbintenissenrecht (burgerlijke aansprakelijkheid en contracten, waaronder huur, koop-verkoop), invorderingsdossiers (facturen), bewind, zorgvolmacht en collectieve schuldenregeling.

Inge Martens vormt een besloten vennootschap

KBO nummer: 0867 241 267

Julie Gesquiere

ADVOCATE

Julie Gesquiere behaalde in 2006 aan de universiteit Gent het diploma van licentiaat in de rechten. Zij liep tussen 2006 en 2009 stage bij het kantoor Vandevelde & Heytens te Zelzate. Zij werd vervolgens opgenomen op het tableau van de advocaten van de Balie Gent in 2009. Sinds januari 2014 heeft zij zich aangesloten bij het advocatenkantoor.

Zij behaalde in juni 2010 het certificaat van de bijzondere opleiding jeugdrecht en is als jeugdadvocate gespecialiseerd. Zij legt zich hoofdzakelijk, doch niet uitsluitend toe op verkeersrecht, strafrecht, aansprakelijkheid, schade en schadeloosstelling, aanneming en bouw, personen- en familierecht en jeugdrecht.

KBO nummer: 0812 605 820

Helena Bael

ADVOCATE

Helena Bael behaalde in 2020 aan de Universiteit Gent het diploma ‘Master in de Rechten’. Ingevolge haar bijzondere interesse in de maatschappij en het werken met jongeren, behaalde zij vervolgens aan diezelfde universiteit in 2021 het diploma ‘Educatieve master Recht’. Daarna werkte ze 2 jaar in de derde graad als leerkracht Project Algemene Vakken op het Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut te Gent.

 

Sinds 1 september 2023 is Helena Bael advocaat aan de balie te Gent en is ze aangesloten bij het advocatenkantoor. Zij legt zich hoofdzakelijk, doch niet uitsluitend toe op het personen-en familierecht, huurrecht en vastgoedrecht. Zij is ook vertrouwd met diverse aspecten van het notariaat, onder andere huwelijksvermogensrechten, erfrecht en schenkingen. Bovendien heeft zij, dankzij haar ervaring in het onderwijs, een sterke interesse ontwikkeld voor het ondersteunen en bijstaan van mensen met verschillende achtergronden.

KBO nummer: 

Sylvia Beckers

ADMINISTRATIEF MEDEWERKSTER

Bij onze administratief medewerkster kan u terecht voor het maken van afspraken en het regelen van tal van andere praktische zaken. Zij staat in voor een vriendelijk onthaal en zorgt ervoor dat u ook bij de afwezigheid van onze advocates een aanspreekpunt hebt. Door haar jarenlange ervaring en inzet staat ook zij garant voor een efficiënte dienstverlening binnen het kantoor.