Ons team

Advocaten Gent Noord is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat niettemin kan rekenen op een jarenlange ervaring.

Het kantoor is ontstaan in 1993 vanuit de samenwerking tussen Tony Van Parys en wijlen Ludwig Claeys. Tony Van Parys was onder meer lid van de commissie justitie van Kamer en Senaat, Minister van Justitie en voorzitter van de Hoge Raad van Justitie. Hij is nu ere-advocaat.

Nadien kwam er een samenwerking tussen Inge Martens en Joyce Van Eeckaute (advocatenkantoor Martens & Van Eeckaute). Op vandaag telt het kantoor drie advocates en een administratief medewerkster.

Inge Martens

ADVOCATE

Inge Martens behaalde in 1995 aan de universiteit Gent met onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten. Zij ging in datzelfde jaar aan de slag als advocaat-stagiaire van Tony Van Parys. Zij werd opgenomen op het tableau van de advocaten van de Balie Gent in 1998.

Zij is reeds sedert 1995 werkzaam als advocaat. Zij is lid van de Raad van Bestuur ’t Zitemzo (vroeger Kinderrechtswinkel), werkte mee aan de werkgroep rechtspraak van het Tijdschrift voor Jeugdrecht en Kinderrechten (TJK) en de Kinderrechtengids (KIDS), werkte ook mee aan de Publicatie “De Juridische Positie van de minderjarige in de praktijk” en volgde de opleiding bemiddelaar in familiezaken.

Zij legt zich hoofdzakelijk, doch niet uitsluitend toe op personen-en familierecht, verbintenissenrecht (burgerlijke aansprakelijkheid en contracten, waaronder huur, koop-verkoop), invorderingsdossiers (facturen), bewind, zorgvolmacht en collectieve schuldenregeling.

Inge Martens vormt een besloten vennootschap

KBO nummer: 0867 241 267

Julie Gesquiere

ADVOCATE

Julie Gesquiere behaalde in 2006 aan de universiteit Gent het diploma van licentiaat in de rechten. Zij liep tussen 2006 en 2009 stage bij het kantoor Vandevelde & Heytens te Zelzate. Zij werd vervolgens opgenomen op het tableau van de advocaten van de Balie Gent in 2009. Sinds januari 2014 heeft zij zich aangesloten bij het advocatenkantoor.

Zij behaalde in juni 2010 het certificaat van de bijzondere opleiding jeugdrecht en is als jeugdadvocate gespecialiseerd. Zij legt zich hoofdzakelijk, doch niet uitsluitend toe op verkeersrecht, strafrecht, aansprakelijkheid, schade en schadeloosstelling, aanneming en bouw, personen- en familierecht en jeugdrecht.

KBO nummer: 0812 605 820

Jennifer Vranken

ADVOCATE

Jennifer Vranken behaalde in 2019 aan de Katholieke Universiteit Leuven het diploma ‘Master in de Rechten’. Ter aanvulling van haar bijzondere interesse in het personen- en familierecht, behaalde zij vervolgens aan diezelfde universiteit in 2020 het diploma van ‘Master in het Notariaat’. 

Sinds 1 oktober 2020 is Jennifer Vranken advocaat aan de balie te Gent. Vanaf 1 november 2021 heeft zij zich aangesloten bij het advocatenkantoor. Zij legt zich hoofdzakelijk, doch niet uitsluitend toe op het personen- en familierecht, huurrecht en vastgoedrecht. Bovendien is zij dankzij haar stage bij notariskantoor ‘Timmermans, Meuris & Claes’ te Scherpenheuvel, vertrouwd met de diverse aspecten van het notariaat (onder andere  huwelijksvermogensrecht, erfrecht, schenkingen).

KBO nummer: 0753.479.370

Sylvia Beckers

ADMINISTRATIEF MEDEWERKSTER

Bij onze administratief medewerkster kan u terecht voor het maken van afspraken en het regelen van tal van andere praktische zaken. Zij staat in voor een vriendelijk onthaal en zorgt ervoor dat u ook bij de afwezigheid van onze advocates een aanspreekpunt hebt. Door haar jarenlange ervaring en inzet staat ook zij garant voor een efficiënte dienstverlening binnen het kantoor.